Hvete og rugbrød oppskrift
Sånn lager jeg brød:
1 kg mel (700g hvetemel, 300g finmalt rug)
7 dl lunkent vann
50 tørrgjær
litt salt
Alt blandes i kjøkkenmaskin, la den gå en stund så deigen blir god og seig.
Sett til heving i kjøleskap over natten.
Elt ut til 2 brød i smurt form, la heve under kjøkkenhåndkle i ca. halvtime og stek så på 200 grader i ca halvtime.
Synes de er kjempegode.
1 kg mel (700g hvetemel, 300g finmalt rug)
7 dl lunkent vann
50 tørrgjær
litt salt
Alt blandes i kjøkkenmaskin, la den gå en stund så deigen blir god og seig.
Sett til heving i kjøleskap over natten.
Elt ut til 2 brød i smurt form, la heve under kjøkkenhåndkle i ca. halvtime og stek så på 200 grader i ca halvtime.
Synes de er kjempegode.


2 Comments:
hørtes godt ut - har aldri prøvd meg på deig som overnatter i kjøleskap jeg - det må jeg prøve
Mmmm..hjemmebakt brød. Beste jeg vet!
Post a Comment
<< Home