26 mars 2006

Lemon meringue pie - only in norwegian...


Dette er omtrent det beste jeg vet om!!! Nam nam nam!!!

Bunn:
125 g smør
3,5 dl hvetemel
2 ss sukker
3 ss kaldt vann

Mel, sukker og smør i foodprossesor - tilsett vannet og arbeid raskt sammen. Trykkut i form (25 cm). La stå i kjøleskap i 30 min. Stekes i 200 grader C i 20 min - avkjøl

Sitronkremfyll:
2,5 sitroner
1,5 dl sukker
2,5 dl vann
3 ss maisena
4 eggeplommer
2 ss smør

Skyll sitroner - riv skall og press juice. band skall, saft, sukker, vann, maizena og eggeplommer i kjele. Kok opp på svak varme til tykner - ta bort ved første boble. Rør i smøret og avkjøl.

Marengs:
4 eggehviter
1,5 dl sukker

Pisk eggehviter stive - tilsett sukker litt etter litt og pisk stiv

Stekes i ovn 150 grader C i ca 15 min

0 Comments:

Post a Comment

<< Home