13 januar 2007
Out with the old - inn with the new
I'm a bit sad as I missed her first steps, though (actually a lot sad, *sigh*). But her father at least saw her 1. walk. Now I'm trying all the time to make her walk a bit, but she has only taken one step and then sat down so far.
My old workplace sent the flowers on the right and my new the ones on the left. How nice! Thank you!
Blogging will now mostly get done on the weekends i suppose...
Jeg har begynt å jobbe igjen etter et år med permisjon. Ny jobb og greier, mye nye rutiner!
Sol har tatt sine første steg og jeg fikk ikke sett det, men gubben fikk det med seg. (Trist å misse det!)
Min nye arbeidsplass har sendt meg blomstenen til venstre og min gamle de til høyre. Var ikke det koselig!! Tusen takk!
06 januar 2007
Jeg har blitt tagget - gurimalla!
Jeg har blitt tagget av Dalinda!
Denne tag'en går ut på å si 6 rare ting om seg selv og så sende den videre til 6 andre.
Hjelpe meg! Jeg får jo alltid høre at jeg er rar, men synes selv jeg er helt normal. Det får vel bli nummer 1. på listen...
2. Jeg har en trang til å mate folk. (Tror jeg har fått dette av min bestemor Solveig.) Jeg får en ganske bestemt følelse av lykke når jeg propper i besøkende kaker (helst hjemmebakte). (Ohh, jeg ER en vellykket husmor, verden eeelsker meg, woohoo, ta en kake til - nå trenger jeg ikke så støvsuge, hurra!)
3. Jeg bruker uttrykk som ingen (el. veldig få) i min generasjon bruker. Gurimalla, hællandussen, fyttikatta, gåttabanen, jiirei-a, etc. Kjæresten min sier det er rart at jeg ikke kan banne som vanlig folk, men det kan jeg ikke (med mindre jeg slår lilletåa veldig hardt eller skal føde unge, da kan jeg da.)
4. Jeg er en nerd. (Kanskje ikke så rart tenker du, men det var altså ikke så mange damer som trålte tegneseriesjappene etter sære back-issues når jeg var yngre. Særlig ikke ikledd rosa. Jeg hadde jeg ofte inntrykk av at jeg var den eneste uten skinnfrakk, nagler og pistrete flippsjegg i noen av førnevnte butikker. Fikk mange litt skjeve blikk og "kan jeg hjelpe deg med noe?" Heldigvis er det mange jenter i tegneseriebutikkene nå!) Oh, alle burde se Napoleon Dynamite. Fantastisk film. Snowjogg-power! Wote for Pedro!
5. Hmm, jeg spør gubben... Han sier at jeg har en nesten magisk evne til å ikke finne ting, selv om de er rett forran nesen min. Han har naturligvis feil, men jeg skriver det inn, for han er tross alt far til mine barn.
6. Jeg har dilla på kurs. Lærer japansk selv om jeg bor i Gjerdrum (Det ER ikke mange japansktalende her!). Og har en laaang liste over kurs jeg gjerne vil ta om jeg mot formodning skulle få litt fritid et år.
Åh, da var jeg ferdig. Puh, da slapp jeg å beskrive mitt velutviklede konkurranseinstinkt og at jeg ikke synes det er urimelig å fly til London kun for å kjøpe sitron-terte på Patisserie Valerie. Mmmm, jeg eeelsker sitron! Nigella Lawson har en fantastisk oppskrift på en sitronkrem med hakkede pistasjer og cointrau. Nam, nam og atter nam!! Geniale damen kombinerer pisket krem, sitron og alkohol, blir det bedre?
Tilbake til arbeidet!
Jeg tagger Miss-Silje, Spasserko, Higgedly Piggedly, Iben, Ingunn og Supernøtt
NINJALOVE - work in progress
Jeg elsker å tegne søte figurer. Dette er en litt ny stil for meg, hvor alt er laget på data. De er vennlige ninjaer siden de ikke har våpen. Kanskje jeg skal gi dem store blomster som "våpen". Hva tror du??
03 januar 2007
Har du en barnebokforfatter i magen?
Jeg og miss-silje leter etter historier som vi kan tegne til. Hvis du har en ide, vil vi gjerne høre den!
Miss-Silje
We are looking for manuscrips for childrens books to illustrate. If you have an idea for a story, we are interested in hearing it! E-mail me or post a message for us!
Labels: Illustration
02 januar 2007
Chocolate Withdrawal Syndrome
300 g dark chocolate (good quality 70% cocoabutter)
300 g butter (I use unsalted, but anything goes..)
250 g flour
430 g sugar (half and half white and brown sugar)
5 eggs
2 ts of vanillasugar or vanillaessence
1-2,5 dl frozen rasberries
Melt butter and stir in chocolate until melted. Add rasberries. Wip eggs and sugar until fluffy. Stir inn all the ingredients into the egg and sugar mix. Pour into a big tin lined with paper. The bigger the tin the thinner the brownie.
ca 30 min 200 degrees C
It should be slighty damp/runny in the middle as it will harden up when cool because of the sugar. Yummy warm and cold. To die for with vanilla ice-cream and some chopped almonds.