30 mars 2006
29 mars 2006
26 mars 2006
Lemon meringue pie - only in norwegian...

Dette er omtrent det beste jeg vet om!!! Nam nam nam!!!
Bunn:
125 g smør
3,5 dl hvetemel
2 ss sukker
3 ss kaldt vann
Mel, sukker og smør i foodprossesor - tilsett vannet og arbeid raskt sammen. Trykkut i form (25 cm). La stå i kjøleskap i 30 min. Stekes i 200 grader C i 20 min - avkjøl
Sitronkremfyll:
2,5 sitroner
1,5 dl sukker
2,5 dl vann
3 ss maisena
4 eggeplommer
2 ss smør
Skyll sitroner - riv skall og press juice. band skall, saft, sukker, vann, maizena og eggeplommer i kjele. Kok opp på svak varme til tykner - ta bort ved første boble. Rør i smøret og avkjøl.
Marengs:
4 eggehviter
1,5 dl sukker
Pisk eggehviter stive - tilsett sukker litt etter litt og pisk stiv
Stekes i ovn 150 grader C i ca 15 min